gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

Проект на новата църква

 

Уважаеми потомствени георгидобревци,

Жители и гости, свързани с историята и настоящето на с. Георги Добрево,

Дами и господа,

 

Църковното настоятелство към църква „Св. Ап. Петър и Павел“ в с. Георги Добрево, Инициативна група за изграждане на нов храм в селото и Кметът на селото – Александър Карачобанов, Ви канят на „Първа копка“ и освещаване началото на изграждане на църква в центъра на селото. Новата света обител ще носи същото име като съществуващата до момента и ще бъде продължител на християнската вяра, утеха и надежда на вярващите, ще съхранява българските традиции и дух.

С благословението на Негово Високо Преосвещенство Старозагорски Митрополит Киприан ритуалът ще бъде извършен на 20.02.2021 г. /събота/ от 11.00 ч. в новия църковен двор.

Бъдете част от тази благородна кауза!

Заповядайте!

 

Изграждане на нов църковен храм е мечта на местното население от повече от 20 години. Причина за това е, че досегашната църква се намира в свлачищен район и в определени периоди земните маси се активират и дестабилизират сградата. В момента състоянието на християнския храм е пред срутване, което не позволява да бъдат отслужвани църковни служби и да се посещава от миряни. Това наложи да се предприемат спешни мерки за изграждане на нова църковна сграда, където да се премести църковната утвар на досега съществуващата църква.

Събитието е важно не само за местното население, но и за всички жители на общината, тъй като строеж на църква на територията на община Любимец не е имало от далечната 1936 г. Тогава е построена църквата „Св. Петка“ в с. Оряхово.

Новата светиня ще бъде съградена изцяло с дарителски средства. Затова всеки, който желае да дари средства, може да го направи от деня на „Първата копка“, както и през времето на нейното строителство.

Даренията ще бъдат набирани от Инициативната група, водена от кмета на селото Александър Карачобанов, който лично ще приема средствата и ще ги описва в летописна книга.

 

Нека доброто започне от нас!