gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

voda s arsen 20Днес, на 22.12.2020 г., в Общинска администрация - Любимец се получи писмо от РЗИ Хасково, с което уведомяват, че трябва да бъде ограничено ползването на вода от населението в гр. Любимец за питейни нужди и приготвяне на храна.

След излизане на резултатите от пробата на водата е установен резултат по показател арсен -11,9±0,05 mg/l (при норма- не повече от 10 mg/l), което не съответства на максималната стойност за качеството на водата, предназначена за питейно-битови цели.

В тази връзка уведомяваме населението на града, че трябва да преустановят ползването на водата за питейни нужди и приготвяне на храна до отстраняване на несъответствието и възстановяване качеството на водата.

Водата може да се използва за хигиенни цели!

ВиК дружеството започна подготовка за осигуряване на питейна вода чрез водоноски на територията на гр. Любимец. На този етап са предвидени 4 пункта, на които ще се раздава вода на населението. Пунктовете ще бъдат разположени на възлови места в града, като за местоположението на всеки един от тях ще бъдете уведомени своевременно.