gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

IMG 9351LUM 6930

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG 53203c06fc46b6adfb9fbcd1e7a2446c VНа 15 септември, в 9.00 ч. школските звънци оповестиха началото на Новата учебна 2020/2021. С кратки празнични програми всяко училище на територията на община Любимец символично посрещна новопостъпилите ученици, а останалите се отправиха към класните стаи.

Празникът стартира с издигане на българското знаме под звуците на националния химн, а Директорите на училищата отправиха приветствия към своите ученици. След официалната церемония ръководителите на учебните заведения лиснаха менчета с вода, с което още веднъж пожелаха успешна, ползотворна и присъствена учебна година.

119609388 948004949040995 8366806358812268494 nС празнична програма започна и първият учебен ден в ДГ „Рай“. По традиция, най-големите възпитаници на детската градина посрещнаха най-малките. За да ги приветстват с „Добре дошли“ децата от четвърта група към ДГ „Рай“ рецитираха стихове и пяха песнички.

Тази година Кметът на Любимец Анастас Анастасов отправи виртуален поздрав за началото на учебната година към всички ученици, учители и родители. Обявената извънредна епидемична обстановка в страната наложи ограничаване присъствието на външни лица в учебните заведения.

https://www.youtube.com/watch?v=4S0AOs41Scc&t=16s

Всяко училище посрещна учениците в освежени класни стаи, а СУ „Ж. Терпешев“ с обновен двор, ново градинско обзавеждане и др.

IMG 9315В рамките на няколко месеца – от 1 април до началото на м. септември, със средства отпуснати от Министерство на образованието, се направиха поредица от ремонти, които включваха ново оплочване на предната част на двора, осветление, беседка, пейки, кошчета. Изгради се плътна ограда, която да отдели двора на училището от този на бившето поделение, обновиха се съблекалните във физкултурния салон, смени се покрива, заедно с водосточните тръби на цялата учебна база – старо и ново учебно крило, заедно с физкултурните салони и котелното помещение.

В началото на миналата година в училището бе направен цялостен ремонт на класните стаи в лявото крило на сградата. Ръководство осигури средства за нови мебели, училищни пособия, мултимедия, осветление и др.

Всички училища и детски градини на територията на общината са ремонтирани и осъвременени. Те предлагат добри условия за обучение на децата и работна атмосфера за преподавателите.

 

Снимки от откриването на учебната година в ДГ "Рай"

 

Снимки от откриването на учебната година в СУ "Желязко Терпешев"