gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 podpis dogovor dom za vazr.hora 20

 

Няколко дни след подписването на първия договор между община Любимец и Местна инициативна група /МИГ /Любимец – Ивайловград, свързан с изграждане на открита площадка за фитнес, кметът на общината Анастас Анастасов и Председателят на МИГ - Илия Илиев подписаха втори договор, с който поставят начало на изпълнението на проект „Реконструкция и изграждане на Дневен център за стари хора”. Обектът, който предстои да се обновява, е сградата на бившия военен гарнизонен стол, находяща се на ул. „ Църковна” в град Любимец.

Проектът включва извършване на основен ремонт и реконструкция на сградата, а именно: заздравяване на покрива, подмяна на дограма, мазилка по фасадата, полагане на топло – и хидроизолация, монтаж на отоплителна парна инсталация и обзавеждане на помещенията.

Безвъзмездната финансова помощ в размер на 335 000 лв. се предоставя от Програмата за развитие на селските райони, чрез Местната инициативна група Любимец – Ивайловград.

Със създаването на по-добри условия за развлечения на възрастното население, общинският екип ще подпомогне социалната ангажираност и активност на хората от третата възраст.