gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

Anastasov2

Уважаеми учители, дейци на културата, скъпи ученици,

Уважаеми съграждани,

Отново е 24 май – денят, в който славим делото на светите братя Кирил и Методий, денят на буквите и словото, денят на българския национален дух!

От векове, на този ден, българският народ изразява своята признателност и преклонение към българския учител. „Върви народе възродени“- думи, които всеки българин знае от мига, в който е прекрачил училищния праг за първи път, те звучат през целия му живот и вдъхват стремеж към знания и творчество.

Уважаеми съграждани, нека образованието, просветата и културата, бъдат висши ценности и отговорност на всеки.

Уважаеми учители, с дълбока признателност ви поздравявам по случай Деня на писмеността и просветата. Пожелавам ви все така с любов и внимание да изпълнявате великата си мисия – да образовате нашите деца - бъдещето на България.

А вие ученици, обичайте, ценете и пазете родния български език. Пожелавам ви да бъдете любознателни и последователни в усвояването на знания в училище.

По случай светлия празник пожелавам на всички културни и просветни дейци здраве, творчески успехи, самочувствие, висок професионализъм и вдъхновение.

Продължавайте да съхранявате и предавате на поколенията българските традиции, които са изворът, от който черпим гордост и национално самочувствие!

 

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!