gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 

IMG 8872

По идея на Кмета на с. Йерусалимово Георги Иванов, в двора на Църквата „Св. Димитър“ бе изграден нов дървен навес. Той е с размери 20/4 м., със стабилна конструкция и керемиден покрив.

На християнския празник Голяма Богородица /15 август/ и на храмовия празник на църквата /Димитровден/, местните жители и гости на селото не разполагат с подходящо място за срещи. На двата големи празника кулинари правят курбан за здраве и благоденствие за хората от селото, канят се гости, събират се роднини и приятели.

Превърналите се в традиция празници събират доста посетители, което от своя страна налага обособяването на подходящо място. Това е и основната причина Георги Иванов да направи цялостната организация по реализирането на идеята за изграждане на навес в двора на църквата. След разрешение от Църковното настоятелство, той започва дарителска кампания за набирането на финанси. Неговото семейство, заедно със семейството на Иван Славов, народният представител д-р Георги Станков даряват лични средства и с помощта на хората от селото събират сума, която се оказва недостатъчна за изграждането на заслона. Кметът на община Любимец Анастас Анастасов също се включва в благородната инициатива като отпуска средства, с които да бъде завършен обектът.

Навесът вече е факт, но предстоят довършителни процедури по лакиране на дървената част, разчистване и облагородяване на терена.