gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

dogovor MIG 20

 

Въпреки условията на пандемия, Общинска администрация Любимец не е спирала да работи в посока развитие и облагородяване на града и общината. На 13 май 2020 г. Кметът Анастас Анастасов, МИГ – Любимец – Ивайловград и ДФ „Земеделие“ подписаха договор, с който поставят начало на изпълнението на проект „Изграждане на открита площадка за фитнес“. Площадката ще бъде изградена в района на градския стадион на площ от 200 кв. м. Ще бъдат монтирани комбинирани фитнес уреди – преса за гърди, тренажор за крака, ръце, рамене и гръб; успоредка; гребен тренажор; лежанка; троен лост за външно ползване, кростренажор, уред за въздушно ходене и велоергометър.

Теренът ще бъде покрит с ударопоглъщаща настилка, ще се постави и еднометрова ограда. Уредите ще бъдат подходящи за провеждане на спорт на открито, както от подрастващи, така и от възрастни.

С изграждането на тази фитнес площадка, терените за спорт на открито в общината стават шест. Спортните зали в града също предлагат условия за практикуване на тенис, футбол, баскетбол и волейбол.

През последните няколко години община Любимец упорито работи в посока създаване на условия за развитието на масови и индивидуални спортове, чрез изграждане на общодостъпна инфраструктура.