gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 

IMG 8642Традиционно добрите съседски отношения между общините Любимец и Люлебургас продължават и след избора на нов управленски екип в турската община. На 21 февруари делегация от Община Люлебургас, водена от Кмета – Мурат Геренли, посети Любимец. Повод за посещението бе не само запознанството на общинските екипи, но и обсъждане на възможности за бъдещо сътрудничество при изпълнение на проекти по Програмата за трансгранично сътрудничество България – Турция 2021 - 2027.

Кметът на община Любимец инж. Анастас Анастасов и заместниците му Илия Илиев и Тодор Милев посрещнаха гостите и по време на разговорите обсъдиха идеи за съвместни дейности и бъдещи проекти.

След приключване на официалната част, Кметът Геренли се запозна с различните направления на работа в общината и покани танцьори от местните самодейни състави да участват в традиционния фестивал в Люлебургас, който ще се проведе през м. юни.

Представителите на двете общини се договориха да продължат да работят и в бъдеще, за да може регионът да се развива, да се подобрят приятелските връзки между културните институции и социалните контакти между хората от двете страни на границата.