gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 

IMG 8388Народния женски празник, посветен на „бабите“, се отбеляза във всяко едно от населените места в община Любимец. Жените, според традициите, се подготвиха и отпразнуваха деня на родилната помощ с почерпки, много настроение и веселие.

Уважение и обич към бабата засвидетелстваха първокласниците от НУ «З. Стоянов». По покана на членовете на Клуб „50+“ учениците, заедно с техния класен ръководител Мария Михайлова гостуваха в Дома на жената, където бяха дошли специално да ги поздравят. Добрата подготовка, интересно поднесените стихове и закачки за ролята на бабата в семейството, както и артистичността на децата предизвикаха неподправени емоции и сълзи на радост в очите на бабите. По свой начин децата казаха своето „благодаря“ към жената, която успява да бъде едновременно грижовна и любяща майка и съпруга, къщовница, отлична готвачка и не на последно място – грижовна баба на своите внуци.IMG 8399

От името на всички, ръководителят на клуба - Валя Бозалиева, благодари на децата за прекрасната програма и милия жест. “ Благодарим ви, че за пореден пъти ни уважихте с присъствието си и ни изненадахте приятно. Това внимание ни кара да се чувстваме специални и щастливи, че това на което сме се посветили – нашите семейства, има смисъл“ – каза тя.

Уважение към празника на жените от третата възраст засвидетелства и Кметът на общината Анастас Анастасов. Той поздрави присъстващите с думите „Желая ви преди всичко здраве, да се радвате на семействата си и да бъдете опора и подкрепа на вашите внуци.“IMG 5662

С много ентусиазъм и празнично настроение празникът се отбеляза и в останалите населени места от общината. В селата Малко градище, Лозен и Белица се спази типичния за Бабинден ритуал „Подливане“, а в Белица се проведоха и „борби“.

Малките танцьори от ТС „Сакарче“ бяха специални гости на празника в Малко градище. Те поздравиха присъстващите с народни танци, а за завършек извиха кръшно хоро, на което се хванаха всички.

IMG 5655