gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 

IMG 7426При изключителен интерес премина ХХ-я Национален турнир по спортен бридж в гр.Любимец. Над 60 елитни двойки бричори от цялата страна, както и състезатели от Р Турция, участваха в турнира. Тази година, той се проведе в дните от 29 ноември до 1 декември в СЗ „Граничар“ и се реализира в града благодарение на Колю Видев – основен организатор на събитието и привързан играч по спортен бридж.

През годините турнирът доказа своята класа. В края на състезанието участниците споделиха, че организацията е на високо ниво, създадени са необходимите удобства, а гостоприемството на домакините всяка година става все по-осезаемо.

IMG 7429В първия ден от турнира организаторите посветиха играта в памет на Константин Димитров - играч по спортен бридж от Бридж клуб “Боровете“ Любимец. В този ден участие взеха 26 двойки, като на първо място се класира двойката Теню Тенев – Гроздан Русинов, а на второ Колю Видев – Румен Трендафилов. Преди началото на състезанието г-н Видев помоли всички да почетат с минута мълчание всички онези, които са били "запалени" играчи по спортен бридж, но вече не са сред тях. 

На следващия ден се проведе Главният двойков турнир. В него участваха 51 двойки, от които на първо място се класираха Светлин Манов и Валя Янева, на второ място - Теню Тенев и Гроздан Русинов, а на трето Боян Тонев – Димитър Пенев.

IMG 7437По този повод г-н Видев покани Заместник - кмета на общината Тодор Милев да открие спортната надпревара. В своето приветствие г-н Милев приветства всички с „Добре дошли“, благодари на г- н Видев за инициативата и каза, че община Любимец винаги е готова да съдейства при организирането на различни мероприятия.

В следващите два дни протече отборното състезание. В него мериха сили всички състезатели от предходните дни. В първите три места се класираха последователно отборите: БРИДЖ+, ALERT и ЕЛИМИНАТОР.

Всички победители в отделните категории получиха купи за съответното място и внушителна парична награда.