gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 

IMG 6911На официална церемония в зала „Любимец“ новоизбраните общински съветници, кметът на общината - инж. Анастас Анастасов и кметът на с. Малко градище Мария Писарова встъпиха в длъжност. Тържественото Първо заседание на Общински съвет Любимец и полагането на клетва на новоизбраните, бе на 4 ноември от 14.00 ч. , в присъствието на Заместник -областния управител на област Хасково г-жа Стефка Здравкова, д-р Георги Станков – народен представител, Председателят на ОИК-Любимец – г-жа Надка Попова, кметските наместници на населените места, много граждани и др.

Анастасов спечели за трети път изборите за кмет още на първия тур, като получи 3651 действителни гласа от общо 4641 гласували избиратели.

Първото заседание бе открито от Председателя на ОИК –г-жа Попова. Тя представи данните от гласуването, след което връчи Удостоверенията на всеки един от избраните.

В новия ОбС-Любимец влизат 13 общински съветници, 11 от които са от ПП ГЕРБ и 2 от Коалиция „БСП за България“. Това са: Донка Козалиева, Мария Станкова, Недялка Белчева, Мария Кирякова, Стефка Дулгерис – Киришева, Валентин Расоков, Петя Христозова, Таня Видева, Атанас Атанасов, Елена Терзиева и Димитрина Димитрова. От „БСП за България“ общински съветници са Владимир Бамбалов и Иван Цветков.

Освен в общинския център, избори за кмет на населено място се проведе единствено в с.Малко градище. Жителите на селото гласуваха доверие на Мария Писарова – досегашен секретар в кметството. Във всички останали села са назначени кметски наместници.IMG 7025

Първото заседание на новия Общински съвет се води от г-н Иван Цветков –най-възрастния общински съветник сред новоизбраните. Дневният ред бе от една точка – „Избор на председател на Общински съвет“. Процедурата се проведе тайно, като 12 от съветниците подкрепиха Мария Станкова. „За мен е чест и отговорност за трети път да поема задачата да ръководя действията на всички съветници в решението на въпросите за благото на жителите на община Любимец“, каза тя.

Кметът Анастасов също поздрави жителите на общината с думите: „Заставам пред вас за трети път като кмет на община Любимец, изпълнен с много амбиция за настоящето, с много респект пред бъдещето и с много отговорност пред миналото“ - заяви той. „Но не мога да не спомена и чувството, което ме вълнува в дните след проведените местни избори. Чувството на дълбока благодарност към всички, които взеха участие в тях. На първо място това са хората, които с цялото уважение на демократичните принципи и норми носят наименованието избиратели. По тяхна воля сега съм тук пред вас, натоварен с огромна отговорност, проявена под формата на доверие“. Той подчерта, че е силно убеден, че ще работи добре през този мандат с общинските съветници от „БСП за България“. „На всички избиратели, които не ме подкрепиха, искам да се обърна с обещанието ще работя така, че по време на мандата тайно в себе си да съжаляват, че не са гласували за мен“, каза новоизбрания кмет. Той пожела на общинските съветници да бъдат тези, през чийто мандат са взети най-добрите решения за община Любимец.

IMG 7100Церемонията продължи с празничен водосвет пред сградата на ОбА-Любимец. Литургията бе водена от отец Трифон Караджонов.

Преди да влезе официално в сградата на администрацията, инж. Анастас Анастасов получи символичния ключ на общината от своя заместник Илия Илиев, който му пожела успешен мандат, изпълнен с много ползотворни дела и разрешени проблеми.

 

Снимки от първото заседание и полагането на клетвата