gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

IMG 5124Община Любимец задели средства и закупи мултифункционален автомобил за миене на улици и зимно поддържане. Той е марка МАН, модел 18.224 SILENT и ще подпомага работата на Дейност „Чистота и благоустройство“ към администрацията. Предназначението на новата придобивка е да измива и/или оросява улици, паркинги и тротоари, както и да разпръсква препарати през зимата, които да предотвратяват заледяване на уличните платна. Машината е поръчана и доставена от фирма „Автокам-България“ ООД гр. София.

Водоноса на автомобила е с вместимост 10 тона, а техническото оборудване е по всички съвременни изисквания. Специализираното превозно средство е от висок клас и с нисък разход на гориво. То разполага с богато оборудване за дейността, която изпълнява: два струйника пред машината, които са с 90 0 на въртене и с регулиране силата на струята на водата; приспособителен кран, в който могат да се включат три маркуча с различен диаметър и подаване на водата; автоматизирано табло, от което се управляват функциите на автомобила и др. IMG 5162

Машината ще се използва при необходимост - за измиване и обезпрашаване на града през лятото и при нужда през зимата. Въвеждането й в експлоатация ще осигури по-бързо и качествено почистване на обществените пространства.

Автомобилът е закупен по предложение на Кмета на община Любимец Анастас Анастасов, който остава последователен в своята политика на управление - не само да се обновява облика на града, като се ремонтират улици, сгради и обществени пространства, но и да се осигури наличната техника за Дейност „Чистота и благоустройство“, с която ще се работи много по-ефективно.