gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 

61688781 623884984761741 5661757255456915456 nЕмоционален, въздействащ и впечатляващ спектакъл подари НЧ „Братолюбие-1884“ на жителите на град Любимец по повод своята 135 годишнина. На 30 май, в рамките на час и половина, публиката изцяло се потопи в духа, бита и културата на местното население от недалечното минало, а самодейците, чрез танци и песни пресъздадоха обичаите – гроздобер, жътва, молебен за дъжд и благоденствие, празници на мегдана и неделен пазар, приготвяне на дарове и сватба.

С този фолклорен театър, наречен „Гласът на скалата“, читалището защити своята 135 годишна история. Доказа, че са съхранени българските традиции и дух и се предават на следващите поколения, че е достоен радетел и пазител на култура и изкуство, и че в него никога не е спирал да кипи творческия устрем, неизчерпаемата енергия и всеотдайност. А в същото време, дейността му отговаря на съвременните изисквания и потребности на подрастващите.

Няколко месечния труд на всички – ръководители, хореографи, самодейци и служители в духовния храм, получи своята най-голяма награда – възторга, бурните аплодисменти и сълзи от щастие в очите на публиката от перфектната подготовка на участниците.

За да засилят ефекта на въздействие, организаторите бяха помислили за всеки детайл от спектакъла – сцена, декори, сценични костюми, музика, осветление и мултимедия.

В уникалния концерт взеха участие всички групи към читалището: модерен балет „Ейнджъл“ с различните възрастови групи, ТС „Сакарче“, ТС „Сакарци“, Женска певческа група и Клуб „50+“.

„Традициите са създадени, за да пазят нашите родствени корени. Те преминават през вековете, затова носят дълбок смисъл и емоция“ – с тези силни думи секретарят на читалището г-жа Евгения Стоянова закри спектакъла. Тя благодари на всички участници за безрезервната любов и всеотдайност към българската песен и танц и им пожела здраве и нови творчески успехи.

 

Снимки от концерта