gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 

IMG 3846В 10 часа салона на НЧ „Братолюбие – 1884“ се изпълни с учители, ученици и общественост, които засвидетелстваха своето уважение към най-българския празник.

На празничния концерт присъстваха д-р Георги Станков – Народен представител от 44 НС, Председателят на Общински съвет Любимец – Мария Станкова, Кметът на общината Анастас Анастасов, общинският екип, Директорите от всички учебни и детски заведения, Председателят на читалището –Христина Видева и др.

Поздрав към присъстващите поднесоха възпитаници от училищата, самодейци от читалището, детските градини и детски ясли, които чрез  изпълненията си показаха силата на българското слово, красотата на танца, благослова и мелодичността на българската песен.IMG 3878

Концертната програма започна с националния химн на Р България, а знаменни групи от всички учебни заведения, поставиха своя символ на сцената. Кметът на общината - г-н Анастасов приветства всички учители, културни деятели и жителите на града с настоящия празник. В поздрава си към тях той каза: „Нека образованието, просветата и културата, бъдат висши ценности и отговорност на всеки от нас…По случай светлия празник пожелавам на всички културни и просветни дейци здраве, творчески успехи, самочувствие, висок професионализъм и вдъхновение.

Продължавайте да съхранявате и предавате на поколенията българските традиции, които са изворът, от който черпим гордост и национално самочувствие!“.

24 май винаги ще бъде най-светлият български празник, дълбоко скътан в сърцето на всеки българин. Тай е знак на признателност към делото на Светите братя Кирил и Методи, към просветните и културни дейци, спомогнали за съхранение и прослава на българщината. Това е ден на гордост и признание, ден на светлото бъдеще, заключено между кориците на българските книги.

 

Снимки от празника