gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 

IMG 3198На 8 април служители от администрацията изпразниха съдържанието на специално поставеното метално сърце в центъра на града и подготвиха пластмасовата суровина за предаване в пункт за изкупуване на вторични суровини.

След направено допитване сред най-активните участници в кампанията по събиране на капачки се взе решение, средствата получени от тяхната продажба да бъдат използвани за закупуване на рехабилитационни уреди за лечение на деца със специфични потребности до 10 годишна възраст. Участниците в кампанията се надяват, че това ще бъде още един стимул за гражданите на Любимец да изхвърлят пластмасовите капачки в металното сърце. Така всички заедно ще помогнем за осигуряване на качествено лечение на най-малките пациенти в нашата болница за рехабилитация.

Организаторите на кампанията благодарят на всички граждани, фирми, служители от различни институции и структури, на учениците от СУ „Ж. Терпешев“, които се включват в масовото събиране на капачки и в рамките само на месец, металното сърце се напълни.Събирането на капачки ще продължи и занапред, в името на добрата кауза.IMG 3201

Напомняме, че могат да бъдат събирани всякакви пластмасови капачки – от вода, безалкохолни, козметика, паста за зъби, перилни и почистващи препарати, дори и пластмасовата част от шоколадовите яйца. Изискването е само да бъдат добре почистени.

Вярваме, че никога повече няма да бъдат изхвърлени пластмасови капачки в контейнера за смет! Събирайки ги, ще намалим замърсяването на природата и едновременно с това ще бъдем полезни!