gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 

 

IMG 2876Ученици от 5 до 12 клас от местната гимназия се включиха в Националната кампания „Капачки за бъдеще“ и предадоха голямо количество от пластмасовия артикул. Това стана на 8 март - няколко дни след монтирането на метално сърце в центъра на Любимец. Те бяха водени от преподавателите г-жа Гергана Инджова и Димитрина Харишева, а по-ентусиазираните от присъстващите изписаха с част от капачките името на инициативата.

От началото на м. март в центъра на Любимец е поставено метално сърце, в което да се събират пластмасови капачки към Националната кампания „Капачки за бъдеще“. Те периодично ще се предават на пунктовете за рециклиране на кампанията.

Буквално часове след монтиране на „туптящото“ сърце на пл. Трети март“, една трета от обема му бе изпълнена с разноцветни капачки, събрани от служители на администрацията, ученици и общественост.gramota za darenie 18

Общинска администрация Любимец, заедно с учениците от СУ „Ж. Терпешев“ се включиха в кампанията през изминалата година и заедно предадоха 120 кг. капачки, но тъй като желаещите да се присъединят към инициативата непрекъснато се увеличават, общината осигури средства за изработването на метално сърце. Конструкцията е дело на общински служители, които в рамките на месец, успяха да се справят с предизвикателството и така да бъде даден официален старт на кампанията на местно ниво.

Могат да бъдат събирани всякакви пластмасови капачки – от вода, безалкохолни, козметика, паста за зъби, перилни и почистващи препарати, дори и пластмасовата част от шоколадовите яйца. Изискването е само да бъдат добре почистени.

Община Любимец призовава граждани, фирми, служители от различни институции и структури да се включат в кампанията. Всеки магазин, заведение или институция, биха могли да се обособят като „междинен пункт“ за събиране на капачки, който да захранва „сърцето“ в Любимец. По този начин всички ще допринесем за закупуването на кувьози за болници в малките градове.

Вярваме, че никога повече няма да бъдат изхвърлени пластмасови капачки в контейнера за боклук! Събирайки ги, ще намалим замърсяването на природата и едновременно с това ще бъдем полезни!

Снимки от предаването на капачките