gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 

IMG 2540И тази година, на 19 февруари, центърът на Любимец се изпълни с ученици, учители и общественост, дошли да засвидетелстват своето уважение към живота и делото на един от най-великите българи Васил Левски. Общоградското поклонение започна с възпоменателна церемония и рецитал, подготвен от Предучилищната група към ДГ „Рай“ 2 и четвъртокласници от НУ „Захари Стоянов“ гр. Любимец.

Децата от двете учебни заведения с възторженост и патриотичен дух рецитираха заветните слова, безсмъртните фрази на Апостола на свободата и стихове на Вазов и Ботев, посветени на героя. Те накараха присъстващите за пореден път да си дадат равносметка за достойното му дело, за неизмеримата му смелост и несломимия дух. За да се доближат максимално до духа на празника, малчуганите от детската градина бяха облечени във възрожденска униформа, наподобяваща тази на Левски по време на участието му в легионерското движение.IMG 2554

146-та годишнина на Левски бе почетена с едноминутно мълчание и свеждане на глави от Кмета на общината инж. Анастас Анастасов и общинския ръководен екип, Председателят на Общински съвет - Любимец - Мария Станкова, ученици, учители и директори от всички учебни заведения в града, Ротари клуб „Любимец“, ПП ГЕРБ, служители на администрацията и граждани.

В знак на признателност и преклонение пред неговото свято дело, всички присъстващи поднесоха цветя пред паметната плоча на Левски, а възпитаниците на градината подредиха собственоръчно изработени хартиени цветя в цветовете на националния флаг.

 

Снимки от поклонението.