gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 

IMG 2863С празничен водосвет и тържествена церемония бе открито изцяло ремонтираното ляво крило на СУ „Желязко Терпешев“ в гр. Любимец. Ремонтът включва направа на нови тавани на класните стаи и осветление, изграждане на стени от гипс-картон и боядисване, ново обзавеждане, обновяване и оборудване с необходимата техника на компютърен кабинет, пребоядисване и изграждане на цокъл в коридорите. Обновяването отне няколко месеца, но бе съобразено с учебния процес и не попречи на провеждането на часовете.

Откриването бе на 28 януари във фоайето на училището, а официални гости на церемонията бяха: Народният представител от ПП ГЕРБ д-р Георги Станков, Областният управител на Хасково г-н Станислав Дечев, Кметът на общината инж. Анастас Анастасов, Христина Боева – началник на РУО Хасково, Управителят на фирмата-изпълнител Шенол Вели, екип от Общинската администрация, директори от различните учебни заведения, учители и ученици.

В своето приветствие към присъстващите Директорът на училището г-жа Мария Станкова обясни, че до сега, със средства от бюджета на гимназията, са успявали частично да освежат сградата и класните стаи, но това далеч не е било достатъчно. „Преди година, по покана и със съдействието на г-н Станков и Кмета на общината г-н Анастасов, Министърът на образованието Красимир Вълчев бе на посещение в училището. Той бе впечатлен от децата и от всеотдайните преподаватели, но видя, че базата има нужда от ремонт. Тогава от МОН отпуснаха сумата от 160 хиляди лева за обновяване на едното крило на сградата, предоставиха и допълнително 28 хиляди лева за закупуване на нови компютри и техника към тях. Оказа се, че сумата е недостатъчна и училището допълни от бюджета си още 50 хиляди лева“, уточни директорът на гимназията. Тя благодари на педагогическия и непедагогическия персонал на училището за труда и грижите, които полагат.

„Упорито работихме за обновяването на училището, за да може то да предложи една добра и съвременна база. Да има по-добри условия на труд на учителите и приятен престой на учениците. За да останат тези деца и техните родители да живеят в Любимец“ - каза от своя страна народният представител от ГЕРБ д-р Георги Станков. Той подчерта, че огромната благодарност в реализирания вече ремонт е за Министър Вълчев.IMG 2257

„Това е само част от ремонтите, които предстоят в това училище. Напролет започваме ремонт на двора на гимназията. Ще бъдат обновени спортните игрища, за да отговарят на сегашните стандарти, ще се монтират пейки, ще се облагороди пространството пред входа на училището. Община Любимец има одобрен проект и за облагородяване дворовете в отделните сгради на ДГ „Рай“ в града и селата.“ – бе част от приветствието на Кмета на общината Анастас Анастасов. След което ученици от гимназията отправиха музикален поздрав към присъстващите.

Преди да пристъпят към разглеждането на обновените класни стаи, г-жа Станкова, заедно с народния представител, кмета на общината и управителя на фирмата прерязаха лентата и си пожелаха още такива поводи, по които да се събират.

 

Снимки от откриването