gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 

IMG 1765В седмицата преди Рождество Христово, на 18 декември, възпитаниците на ДГ „Рай“ 1 и 2 изнесоха богата коледна програма. Учителските колективи и в двете градини бяха вложили доста труд в подготовката за празника, а малките изпълнители от четвъртите групи се представиха отлично.

С много настроение и празничен дух, коледарски песни, ритуали и наричания за здраве и берекет, децата посрещнаха своите родители и гости и им пожелаха успешна и ползотворна година.

Истинска празнична атмосфера създаде и украсата на помещенията, където се проведоха тържествата. Физкултурният салон в „Рай“ 2 бе превърнат в уютен дом, в който имаше коледна трапеза с питка, плодове, пуканки, бъклица и всичко необходимо за празника. Част от декора бе собственоръчно направена от учителите камина с „горящ“ бъдник, а през чийто комин се опитва да влезе Дядо Коледа.IMG 1872

Всичко това, заедно с изпълненията на децата, внесе топлина и приятни емоции сред присъстващите.

Специални гости на коледните тържества в градините бяха двамата заместник-кмета на община Любимец . Инж. Тодор Милев присъства на празника в ДГ „Рай“ 1, а Илия Илиев в ДГ „Рай“ 2. Те благодариха на децата за прекрасните изпълнения и им пожелаха здраве, много щастливи детски игри и да получат най-желаните от тях подаръци. От името на Кмета на общината Анастас Анастасов, те поднесоха подаръци за групите, включващи образователни и интерактивни игри, с които да работят и се забавляват по време на престоя им в градината. След което всяко едно дете получи пакет с лакомства.

По покана на учителите и децата от 4 група, на тържеството в „Рай“ 2 присъства и кръстника на групата – общинският съветник Мария Кирякова. Тя също подари на децата лакомства и подаръци. Приятна и емоционална изненада за малките изпълнители бе голяма торта, подарък от родителите.

В знак на благодарност децата от своя страна също подариха коледни сувенири на своите гости.

 

Снимки от празника в градината