gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 

IMG 1474На 3 декември центърът на гр. Любимец се изпълни с нетърпеливи малчугани и техните родители, които с трепет и вълнение очакваха да усетят коледния дух и да видят красотата на разноцветните, мигащи коледни светлини на градския площад. Радостна бе възбудата и от факта, че всеки момент пред коледната елха ще пристигне най-дългоочакваният и специален гост на празника - Дядо Коледа, заедно с неговата помощница Снежанка.

Докато очакваха белобрадия старец, под напътствието на джуджета и миньони, децата се включиха в различни танци и забавни игри, след което получаваха награди. И добрият старец не закъсня. Той дойде с пълен чувал подаръци и поздрави присъстващите на празника. Благодари за поканата и всички заедно отброиха последните секунди до символичното запалване на коледните светлини в Любимец. След грейването на елхата, небето над града се изпълни с пъстроцветни фойерверки, а празникът завърши с кръшно българско хоро.

Вече няколко поредни години, естествените иглолистни дървета в центъра са коледния символ на града. Те събират около себе си много хора, които тръпнат в очакване да станат част от коледната магия. И тази година организаторите осигуриха кутия, в която децата да поставят своите писма до Дядо Коледа. На присъстващите бе дадена и възможност да украсят по свое желание дръвчетата в центъра на града.

Със запалването на светлините на красивата коледна елха, бе даден официалният старт на коледните и новогодишни празници в Любимец.

 

Снимки от празника