gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 

IMG 9814„Да се завърнеш в бащината къща, когато вечерта смирено гасне….“ с тези думи Секретарят на НЧ „Братолюбие-1884“ Евгения Стоянова откри първата проява от празничната програма, посветена на празника на гр. Любимец, а именно изложбата на художника Неделчо Кучков. На 28 август авторът, чиито корени са от Любимец, събра приятели, роднини и почитатели на изобразителното изкуство във фоайето на читалището. Вълнение и приятни емоции се усещаха сред присъстващите, които останаха приятно изненадани от свежите, колоритни и представени през бунтарския поглед на художника картини. Всяка една от 15-те живописни творби показваше различна действителност и носеше емоционално послание от автора, пресъздадено с боя и декоративни елементи, съчетани в елегантни композиции.

Неделчо Кучков има редица участия в общи и представителни изложби и пленери, както в България, така и зад граница. Той е един от малкото съвременни автори със свой уникален художествен изказ, с характерни живописни гами.

„Вълнувам се, че мога да представя свои произведения в Любимец. Въпреки че съм израснал в Хасково, аз усещам Любимец като мой роден град. Благодаря на организаторите, в лицето на Кмета на общината Анастас Анастасов и Секретаря на читалището за поканата и за уважението към мен и моя труд“ - сподели от своя страна художникът.

В рамките на дните на традиционния панаир, от 28 август до 2 септември включително, ценителите на изкуството ще имат възможност не само да разгледат изложбата, но и да закупят предпочитани от тях произведения.

 

Снимки от откриването на изложбата.

 

IMG 9881В същия ден, малко по-късно, градският парк в центъра на Любимец се изпълни с веселата глъч на нетърпеливи деца, очакващи да започне празникът „Лятно парти с Ледената кралица“.

Детското шоу премина със забавни песни, танци и състезателни игри, а децата бяха въодушевени да покажат какво могат и знаят. Почти два часа малките палавници се забавляваха с героинята от анимационния филм и с желание се включваха във всяка от предложените игри.

В края на партито присъстващите танцуваха под звуците на актуалната в момента музика, след което едно от децата поведе дълго тракийско хоро. Освен малчуганите, на хорото се хванаха и техните майки и баби. Всички дечица получиха за награда сладолед, осигурен от общината.

 

Снимки от детския празник