gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

IMG 9729В неделята след Преображение Господне – 12 август, в двора на църквата „Свето Успение Богородично“ в града ни бе открита нова беседка. Отец Трифон Караджонов извърши тържествено освещаване и отслужи водосвет за здраве и благоденствие на всички миряни от община Любимец. На събитието присъстваха Кметът на общината Анастас Анастасов, жители и гости на града.

Красивата и удобна придобивка, както и облагородяването на прилежащия терен, бяха изградени със средства от Църковното настоятелство, община Любимец и дарения на местни жители.

След отслужване на ритуала, отецът покани присъстващите да уважат празника и да поседнат в беседката. Той почерпи гостите с хляб, маслини, грозде и вино, тъй като откриването е по време на Богородични пости, в навечерието на големия християнски празник „Успение на Пресвета Богородица“.IMG 9692

„Освен да краси двора на църквата, беседката ще бъде място, което ще събира и обединява хората, посещаващи храма. Тук вярващите ще могат да поседнат, да отпочинат и да поговорят на различни теми.“ – каза Анастасов пред аудиторията, уважила откриването. „Ние като общински екип ще продължим да помагаме с каквото можем, за да превърнем нашата църква в предпочитано място за посещение от вярващите“ – допълни още той.

В спокоен и непринуден разговор, присъстващите споделиха още идеи, които биха могли да се осъществят в двора на църквата и които ще доведат до подобряване облика на местния храм.