gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 

IMG 9313Преди няколко дни бе финализирана сделката, посредством която община Любимец закупи част от недвижим имот в центъра на града и стана собственик на двуетажната сграда и прилежащия терен на бившия Младежки дом.

Въпросният обект не функционира по предназначение повече от 25 години, а времето все повече оставя своя отпечатък – покривът тече, дървената дограма е амортизирана, стъклата са изпочупени, а мазилката пада. Така с годините, една голяма, масивна сграда в централната градска част се превърна в руина.

Част от постройката бе собственост на Министерството на отбраната, но по настояване на ръководството на общината, след съответните процедури, тя бе предоставена безвъзмездно на община Любимец. Останалата част от имота е била реституирана на бивши собственици.

Екипът на общината отдавна търси начини и възможности за закупуване на имота, за да може да го ремонтира, обнови и стопанисва. Идеята е сградата да се използва за младежки център, в който да се създадат различни дейности по интереси, предпочитани от младите хора за уплътняване на извънучилищното и свободното им време.

В момента текат дейности по почистване и укрепване на зданието, и подготовката за бъдещи строителни ремонти.

 

Част от моментното състояние на сградата бивш Младежки Дом