gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 

IMG 8593Повече от пет месеца в Любимец текат усилени ремонти, свързани с асфалтирането на улици, ремонт на тротоари и облагородяване на обществени места. След като приключиха работа по някои от основните улици в града, асфалтополагащите машини се насочиха към кв. Георги Добрев, където започна цялостно асфалтиране на три улици - „Пирин“, „Бреза“ и „Георги Добрев“, които бяха в изключително лошо състояние. В процес на изпълнение e и изкърпване на участъци по ул. „Орбита“, ул. „Здравец“ и ул. „Киев“ в същия квартал. След като приключат дейностите по реновиране на улици в тази част на града, ремонтите ще продължат по ул. „Индустриална“ и ул. „Републиканска“ - в участъка от ул. „Шар планина“ до новия пътен надлез, за да има осигурен нормален достъп до Западния обходен път.

Ремонтната програма на община Любимец върви по график и до момента 10 улици в града са цялостно асфалтирани, три са с обновени тротоари, а по още две се работи в момента.

Със собствени средства, община Любимец успя да облагороди блоковото пространство на ул. „Желязко Терпешев“ № 23 и тревната площ, разположена на кръстовището на ул. „Любен Каравелов“ с ул. „Рила“. На двата терена са изградени дървени беседки, които да осигурят място за отдих и почивка на живеещите в близост. През есенния сезон, на терените около беседките, ще бъдат засадени дървета и друга подходяща растителност, за да бъде престоят на посетителите още по- приятен.

Общинският екип е на финалния етап по процедурата за избор на изпълнител за цялостна рехабилитация на 7 улици в града, които ще бъдат асфалтирани по проект „Реконструкция и рехабилитация на улици, тротоари и съоръжения от уличната мрежа на населените места в община Любимец“. Включените улици за обновление са: „Иван Рилски“, „Граф Игнатиев“, „Ген. Гурко“, „Оборище“, „Янтра“, „Богомил“ и „Дамян Груев“.

Освен цялостното обновяване на улици, тротоари, маркировка и др., в проекта е залегнало да се направи подмяна на уличното осветление.