gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

IMG 8943

Стилни, красиви, целеустремени и истински – такива бяха 47-те абитуриенти от „Випуск 2018“ в Любимец. На 24 май, центърът на града се превърна в арена на красотата, където младите момичета и момчета дефилираха по червения килим с изискани тоалети и очарователна външност.

По създадена вече традиция, на този ден, зрелостниците си вземат „Довиждане“ с училищния живот, за да поемат по своя път.

Тази година, абитуриентите избраха да пристигнат на пл. „Трети март“ от Централния градски парк, където ги очакваха домакините на празника: Народният представител от 44-то Народно събрание д-р Георги Станков, Кметът на община Любимец - инж. Анастас Анастасов, Председателят на ОбС – Любимец и Директор на училището г-жа Мария Станкова и ръководните екипи на двете институции.IMG 9033

Г-н Анастасов поздрави зрелостниците с успешното завършване на този етап от образованието и им пожела прекрасна и незабравима нощ. Част от приветствието бе: „Нека животът Ви бъде точно такъв, какъвто сте си го представяли през дванадесетте години в училище. Бъдете здрави, целеустремени и заредени с положителни мисли.“

Отговор от името на абитуриентите отправи Цветелина Петрова, която благодари на всички за този прекрасен момент, изказа признателност и уважение към учителския колектив и към родителите си, и обеща, че ще се реализират успешно. В словото си тя каза: "На Вас, скъпи учители, дължим зрелостта си. Вие ни поведохте по трудните коридори на знанието, Вие ни показахте, че за да успееш, трябвада се бориш. Благодарим Ви!"

От името на абитуриентите, ученици от 10-те класове от СУ „Ж. Терпешев“ подариха стрък цвете в знак на признание към организаторите на празника.

IMG 9053Под звуците на песента „Един неразделен клас“, в небето полетяха разноцветни балони, които символично отнесоха мечтите и желанията на бъдещите студенти. За достоен завършек на вечерта звуча песента „Клетва“, по време на която младите хора си обещаха, че ще си помагат, ще останат приятели и никога няма да се забравят.

Веднага след това, за няколко минути центърът на града бе озарен от празнични илюминации, след което абитуриентските двойки се оправиха към избрания ресторант, за да могат истински да се насладят на празничната вечер.

 

Снимки от празничната вечер