gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

IMG 6589Във връзка с християнския празник Великден и предстоящата пролетна ваканция, община Любимец и НЧ „Братолюбие-1884“ за поредна година организираха спортни забавления за деца и ученици от местните училища. На 30 март центърът на града се изпълни с весела детска глъчка и нетърпеливи малчугани, които искат да се включат в празника. Повече от един час децата се състезаваха в различни игри, изискващи бързина, сръчност, внимание и работа в екип. Последната състезателна игра бе разбиване на Пинята, чията вътрешност бе пълна с бонбони. Картоненият контейнер бе изработен от ученици от клуб "Ръкотворница" с раководител Мария Валериева, които предоставиха безвъзмезно своите произведения, а община Любимец осигури следките лакомства за децата. Изморени, но доволни от проведените игри и добре почерпени с бонбони, малките ученици влязоха в салона на читалището, за да гледат осигурената безплатна прожекция на детския анимационен филм "Колите 3".

Поради променливото и дъждовно време тази година големите стиропорни великденски яйца, заедно с малките такива, бяха боядисани в самите училища, като малко преди спортния празник всяко училище донесе своите уникални произведения, с които се украси центъра на града. За да подсилят ефекта на празника, служители от читалището измайсториха допълнителна великденска украса от дървени зайчета и пилета, оцветени в пъстри цветове.IMG 6576

По време на спортните занимания ученици от клубовете "Пинокио", "Ръкотворница" и "Да съхраним българското" към СУ "Желязко Терпешев" направиха базар със свои ръчно изработени предмети за бита, великденски сувенири и лакомства. Идеята бе със събраните средства да финансират различни ученически инициативи. 

Благодарение на създадената през годините традиция за боядисване на изкуствени великденски яйца и украсяване на централната градска част с тях, пл. „Трети март“ се превърна в цветна, красива картина.

 

Снимки от празника