gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 

среща каймакам 18На 21 март, на работно посещение в гр. Енез, Р. Турция, бяха Заместник-кметът на общината Илия Илиев, Секретарят на НЧ „Братолюбие-1884“ Евгения Стоянова и началник отдел „Инвестиционни дейности, обществени поръчки, устойчивост и управление на проекти“ Анна Апостолова. Повод за визитата бе среща с Каймакам Елиф Кхан за обсъждане на бъдещо съвместно партньорство и участие на двете общини със съвместни проекти по Програмата за трансгранично сътрудничество България – Турция.

След проведените разговори и представяне на готови проектни предложения от двете страни, Каймакам Кхан подписа споразумение за партньорство. По този начин официално стартира съвместната работа по подготовка на документацията и внасяне на проект, включващ изпълнение на различни дейности в двете общини.

Водещ партньор при изпълнението на проекта ще бъде НЧ „Братолюбие-1884“, с партньори община Любимец и каймакамството в гр.Енез. Дейностите, предвидени за изпълнение по проекта ще бъдат свързани с изграждане на изложбена зала - музей в местното читалище, отговаряща на всички изисквания, а в гр. Енез – изграждане на достъп до историческа крепост, разположена на брега на Егейско море.

Няколко дни по-рано, на 14 март, ръководният екип на община Любимец се срещна с представители на община Люлебургаз. Между двете общини също бе сключено споразумение за партньорство за кандидатстване по Трансграничната програма България – Турция.

Срещата се проведе в кабинета на Кмета на общината, където и двете страни представиха своите проектни предложения. Изпълнението на дейностите в частта за община Любимец ще включва изграждане на път от макадам до скалния комплекс „Глухите камъни“, а за община Люлебургаз се предвижда да се изградят велоалеи между лозови масиви, които да създадат възможност за спорт сред природата.

Срокът за подаване на готовите проектни предложения по програмата е до 11.04.2018 г. в Министерство на регионалното развитие и благоустройството.