gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

obuchenie uchenici su 18Ученици от ЗИП-„Етика и право“ към СУ ,,Ж.Терпешев’’, с ръководител г-жа Ана Гочева, посетиха Общинска администрация- Любимец. Поводът за посещението бе запознаване на младите граждани със структурата на Общинската администрация, нейните функции и задачи. Лектор на събитието беше Началникът на отдел Местни данъци и такси –Мария Тананова, която под формата на презентации представи различните нормативни документи, с които работи администрацията.

По време на дебатите присъстващите обърнаха особено внимание на Наредбата за опазване на околната среда на територията на община Любимец. Учениците изказаха мнения по въпроса с изхвърлянето на отпадъци и попълниха анкета, чиято основна цел бе да провокира отношение у младежите към участие в ученически инициативи. Участниците обмениха множество добри идеи и получиха уверение ,че всяка тяхна добра инициатива може да бъде подкрепена от общинския екип.

От своя страна младите хора споделиха, че от началото на учебната година, по тяхна инициатива тече благотворителна кампания за набиране на пластмасови капачки. Събраните средства ще отидат за закупуването на кувьози за недоносени бебета. Освен ученици, присъстващите приканиха всеки, който желае, да се включи в кампанията.

Накрая на срещата всеки благодари за предоставената полезна информация и опит, който е получил. Учениците останаха впечатлени от проведената среща и изразиха желание да се включат в бъдещи практически обучения, както и да участват в ученическо управление на община Любимец за един ден.

 

Материалът е подготвен от Таня Бамбева 10 а , СУ ,,Ж.Терпешев ‘’