gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

IMG 6065Ученици от групата по интереси "Родолюбче", създадена по проект "Твоят час" към НУ "Хр. Ботев" , бяха на посещение в Общинска администрация Любимец. Повод за визитата бе запознаване на малките ученици с работата на администрацията, с общинската структура, с ръководния екип и изпълняваните от него функции, задълженията на отделните административни отдели и др. Идеята бе децата от малки да познават дейността на местната изпълнителна власт.

Учениците бяха посрещнати от Кмета на общината Анастас Анастасов, който заедно със своите заместници Илия Илиев и Тодор Милев ги запознаха с ежедневната работа в администрацията, изпълнените проекти, един от които е за цялостното обновление на НУ „Хр. Ботев“ и представиха бъдещи планове и намерения, по които ще работи екипът през тази и следващата година. По време на посещението, Кметът отправи покана към децата да седнат на неговото работно място и нагледно ги запозна с документите, разглеждани в момента. Предоставената възможност предизвика вълнение сред децата, които споделиха, че обстановката в този кабинет ги кара да се чувстват отговорни за решаването на важни проблеми.

В края на срещата, домакинът почерпи своите гости и им пожела да продължат да се интересуват от своя роден край, да обичат и уважават неговите традиции, защото Любимец има нужда от будни и умни граждани като тях.IMG 6085

Групата бе сформирана от ученици от 3 и 4 клас от училището, с ръководител г-жа Стефка Янева. След посещението при градоначалника, децата посетиха Центъра за информация и услуги на граждани към администрацията. Там служителите разказаха за функциите и задълженията на всяка от представените служби, за правата и задълженията им като бъдещи пълноправни граждани и т.н.

Доволни от посещението децата споделиха, че искат отново да посетят администрацията, а част от тях заявиха, че ще учат много и се надяват един ден, някой от тях да бъде кмет на Община Любимец.

 

Снимки от посещението