gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 

С пълно единодушие и без възражения от страна на общинските съветници, на 31 януари бе приет Бюджет 2018 на Община Любимец. Тази година финансовата рамка на документа е в размер на 8 158 000 лв. ,като приходите с държавен характер са 4 165 681 лв., а с общински 3 992 319 лв. Всеобщото мнение на екипа, изготвил документа е, че бюджетът е балансиран, реално изпълним и дава възможности за по-нататъшно развитие на общината.

За ремонт, проектиране и покупка на активи, общината залага 310 900лв., от които: ремонт на помещения в Детска ясла гр. Любимец и обновяване на прилежащия терен на детското заведение, ремонт на сграда на общинска болница / IV етаж/; проектиране на кръстовище на ул.,,Васил Левски”, ул.,,Отец Паисий”, ул.,,Ивайловградска” за изграждане на ограничителни огради; изграждане на видеонаблюдение; проектиране на три тенис корта и фитнес площадка на открито в района на общински стадион, придобиване на сградата на бивш Младежки дом и привеждането му в подходящ вид за експлоатация и др.

За ремонт на улици и съоръжения към тях администрацията предвижда да бъдат инвестирани над 1 500 000 лв. С тези средства ще бъдат асфалтирани улиците: „Орбита”, „Здравец”, „Киев”, „Георги Добрев”, „Бреза” , „Пирин”, „Индустриална“, „Републиканска” /след ул. „Шар планина”/, „Цар Освободител“, „Желязко Терпешев” /до ул. „Иван Шишман”/, паркинг – център /между ул. „Граф Игнатиев” и ул. „Цар Освободител”, както ще бъдат ремонтирани и тротоарните пространства на улиците: „Дунав“, „Тунджа”, „Кирил и Методий”, „Гладстон”, „Гео Милев”, „Бяло море” /между ул. „П.Р.Славейков” и ул. „Ал.Стамболийски”/, „Църковна” /между ул. „П.Р.Славейков” и ул. „Ал.Стамболийски”/, „Стефан Караджа” /между ул. „Ивайловградска” и ул. „Витоша”/ и ул. „Шипка“.

От общинския бюджет ще бъдат осигурени средства за закупуване на инвентар и ел. оборудване за нуждите на новото помещение на Домашен социален патронаж. За спортните клубове по борба, волейбол и футбол годишната субсидия е в размер на по 8 хил.лв.

Дебатите по най-важният финансов документ на Община Любимец бяха кратки, след което всички съветници гласуваха единодушно „за“.