gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 

IMG 5061Умиление, коледно настроение, ритъм, фурор и невероятен спектакъл – това бяха част от емоциите, които предизвикаха участниците в благотворителния Коледен концерт на НЧ „Братолюбие-1884“. Програмата на концерта бе наситена с различни модерни и народни танци, хорови и соло- изпълнения, музикални приказки, коледни стихове, изява на пиано и др., а присъстващите в препълнената зала на читалището станаха свидетели на изключително представяне от всички участници.

В концерта взеха участие самодейци от читалището, представителни групи от ДГ „Рай“, двете начални училища „Хр. Ботев“ и „З. Стоянов“, ОУ „Св.св.Кирил и Методий“, СУ „Ж. Терпешев“ и  Детска ясла Любимец. За първи път на голяма сцена, малчуганите от яслата се справиха отлично със своите роли и показаха  артистичност и отлично изпълнение.

Прекрасен завършек на всичко бе общото заиграване на всички участници на сцената, а ръководителите на групите за народни танци Галина Христова и Вели Велев показаха класа и изиграха мотив от народен танц. 

Участие в коледния концерт взе и Рая Тянкова-Мехмедкяйе, която отново зарадва публиката със своя талант и страхотно изпълнение.
IMG 5488

„Всички участници в концерта, на сцената и зад кулисите, положиха доста усилия, за да направят този концерт наистина вълнуващ и запомнящ се. Благодарим ви добротворци затова, че проявихте съпричастност към нашата каузата и с присъствието си доказахте, че си струва да работим. Събраната сума от продажба на билети и кутията за дарения до този момент е 1620 лв., а средствата ще бъдат изразходени за снабдяване на съставите със сценични костюми“ – каза Секретарят на читалището Евгения Стоянова след края на концерта и направи поклон пред публиката в знак на благодарност.

За поредна година Коледният благотворителен концерт се провежда на 20 декември, когато християните отбелязват първият ден от коледните празници - Игнажден. Тази дата не е избрана случайно от организаторите. Спазвайки поверието, че какъвто човек влезе пръв в къщата на Игнажден, такава ще бъде и следващата година, екипът на читалището се надява винаги да успяват да пълнят салона на културния храм, а труда на стотици самодейци да получава най-голяма награда – аплодисментите и усмивките на публиката.

 

Снимки от концерта