gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 

IMG 4326На 1 декември НУ „Захари Стоянов“ отбеляза своя 125 годишен юбилей.  Пред многобройната публика, в салона на НЧ „Братолюбие-1884“, с наситена и емоционална концертна програма, училището показа вековна традиция, български дух, талант и творчество.

Началото на празника започна с химн на Република България и знаменна група, която постави знамето на училището редом с българския и европейски символ. След това присъстващите видяха  презентация, в която екипът на най-старото школо представи историята на училището от създаването си досега, просветителската традиция през годините,  иновативните идеи и подходи, които прилагат. 

Директорът на училището г-жа Нели Белчева поздрави всички присъстващи в залата, благодари на екипа, с който работи и на родителите, които са гласували доверие и са поверили децата си на екип от професионалисти.

Специален поздрав към целия учителски колектив отправи Кметът на общината Анастас Анастасов. В своето приветствие той каза: „Изминалите  години са доказателство, че това училище е храм, в който е преминал част от живота на голяма част от любимчани, от живота на нашите деца и внуци. В своята дългогодишна история то крие хиляди спомени от детството: за безгрижните игри, за най-истинските приятелства и най-чистата любов към учителя.

Преосмисляйки тези 125 години с гордост можем да кажем, че училището винаги е заемало важно място в града ни, давало е знания, учило е на труд и толерантност, развивало е творческите възможности на децата.“. След което връчи на Директора лаптоп, който да помага на учителите по време на учебния процес.

Училището получи поздравителни адреси от Министерство на образованието и науката и НУ „Хр. Ботев“ в Любимец.IMG 4508

След официалната част започна празнична програма, подготвена от учителите и изнесена от техни възпитаници. Програмата включваше рецитал, подготвен специално за празника и свързан с патрона на училището, много песни, танци и стихотворения. Интерес сред присъстващите предизвика модерната интерпретация на поредица от български народни приказки, в които героите говориха на жаргонен тийнейджърски език. По този начин учениците се опитаха да покажат как ежедневното общуване в интернет и използването на жаргонния чатърски език на писане постепенно се внедрява и в устната реч, как се променя поведението, културата и начина на комуникация и общуване сред подрастващите.

По покана на организаторите на празника, залата се изпълни с бивши учители от училището, ученици преминали през училищните чинове и граждани.

Уважение към юбилярите показаха НЧ „Братолюбие-1884“, Вероника Бозалиева- бивш възпитаник на училището и Рая Тянкова-Мехмедкяйе, които изнесоха  поздравителен блок към празнуващите. 

 

Снимки от празника