gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 

Всички училища в община Любимец се включват в националната кампания „15 септември без букети“. Учителските колективи се обединиха около идеята, че освен да образоват децата, е добре у подрастващите да се формират от ранна детска възраст качества като доброта, човечност, милосърдие и добродетелност. За тази цел първият учебен ден ще започне с урок по благотворителност. Във фоайето на всяко училище ще бъде поставена кутия, в която родители и деца ще могат да даряват средства за определена кауза.

Двете начални училища – „Хр. Ботев“ и „З. Стоянов“ се обединяват около идеята да събират средства за дете в нужда от НУ „З. Стоянов“. Момичето е в първи клас и е с тежката  диагноза Левкемия. Идеята е със събраните средства да се подпомогне лечението на детето.

По традиция, за първия учебен ден учителите получават много цветя като признание и уважение към труда им. Но местните преподаватели са категорични, че всичко губи смисъл, ако човек не е здрав. Затова са готови да се откажат от празничните букети, за да се помогне на дете в нужда и да се дари надежда.

„Когато правиш добро, дори да е малко, то никога не е напразно!“ Езоп