gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 

IMG 3052Четирима млади художници - Габриела Тръндева, Паолина Иванова, Антонио Калайджиев и Слави Андинов се представиха със своя самостоятелна изложба в Любимец "Арт пътуване във времето". Събитието се състоя във фоайето на НЧ „Братолюбие- 1884“ и бе част от културната програма за Деня на града. Картините бяха разпределени в няколко категории: живопис, натюрморт, пейзаж, рисунки на животни и абстракция, като всеки от творците показа свои произведения в различните области.

От няколко години талантливите младежи са ученици на г-жа Оля Ангелакова, преподавател по изобразително изкуство и член на Съюза на Българските художници.

Изложбата бе открита от Секретаря на читалището Евгения Стоянова, която поздрави младите автори и им благодари за предоставената възможност хората от Любимец да се докоснат до красотата на изобразителното изкуство. След това даде думата на г-жа Ангелакова, която изрази увереност, че всеки един от нейните ученици има волята и таланта да се развива и да постигне желаната цел.

Заместник-кметовете на общината г-н Илия Илиев и инж. Тодор Милев благодариха на преподавателката и на учениците й за това, че всяка година успяват да зарадват обществеността на Любимец с нови и различни произведения и подариха на децата комплекти за рисуване.

В рамките на дните на традиционния панаир, жители и гости на града имаха възможност не само да разгледат изложбата, но и да закупят предпочитани от тях произведения.  

 

Снимки от изложбата