gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 

IMG 2563По покана на Клуб „Приятели“ при НЧ „Братолюбие-1884“, в града гостуваха представители на Организация „Солидарност“, община Бабаески, Р. Турция. Членове на организацията са изселници от България, които живеят в турския град.

Приятелската делегация бе водена от Председателя на организацията г-жа Фатма Йозкан, която също е с български корен. Визитата е продължение на създадените приятелски, партньорски и добросъседски отношения между двете общини Любимец и Бабаески, а целта е да бъде запазена традицията в опознаването на културата и бита на хората от двете страни на границата.

По време на посещението, гостите имаха възможност да се запознаят с различни забележителности в града, както и да посетят обновени сгради по различни проекти като: НУ „Хр. Ботев“, спортните зали и спортните площадки в града, да разгледат отблизо НЧ „Братолюбие-1884“ и др.  След това, гостите бяха поканени на домашно приготвен обяд  в клуба на жените.

Приятелите от Р Турция бяха посрещнати от Секретаря на читалището Евгения Стоянова, Секретаря на общината Христо Христозов и Председателя на Клуб „Приятели“ Валя Бозалиева. Домакините допълнително засвидетелстваха своето уважение, като бяха подготвили подаръци и сувенири на своите гости.

 В хода на разговорите, членовете и на двата клуба изразиха желание за последващи организирани посещения, по различни поводи в партньорските общини. Обещаха си да не прекъсват създадената добросъседска традиция и да продължат да обменят знания и опит в различни направления като култура, изкуство, кулинария и др.