gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 

Секретарят на община Любимец Христо Христозов участва в регионална среща на местните власти и бизнеса с народни представители от 44 Народно събрание. Срещата се състоя на 19 юни в гр. Тополовград, а събитието се организира от Регионалното сдружение на общините “Марица”. На поканата на организаторите се отзоваха депутатите от ПГ на БСП от Хасковски избирателен район – Елена Йончева, Виолета Желева и Никола Динков. Присъстваха представители от общините Свиленград, Маджарово, Тополовград, Изпълнителният директор на РСО “Марица” Райна Йовчева, новият Председател Маргарита Георгиева и бизнесмени. Срещата бе открита от кмета на общината – домакин Божин Божинов, който поздрави гостите и в изложението си, постави най-наболелите проблеми на пограничните общини.

По време на активния диалог стана ясно, че проблеми като:  лошите пътища, които са пречка за привличане на инвестиции; амортизираната ВиК инсталация; бюрокрацията при процедурите за европейските проекти; Детските градини, за чиято издръжка общините се превръщат в социални партньори и др. са ежедневни и основни при работата на администрациите. Народният представител Виолета Желева изказа мнение, че е нужно да се работи по специфичните проблеми на всеки един от регионите.

 Участниците отправиха въпросите към депутатите с молба да бъдат разисквани в Народното събрание, а всички присъстващи се обединиха около мнението, че държавата трябва да отдели специално внимание на малките отдалечени общини, за чийто обезлюдяване способстват и така поставените проблеми.