gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

IMG 0757Пет млади автори от Любимец получиха  призови места в крайното класиране на Националния конкурс за есе, стихотворение, рисунка и фотография “Равнопоставени в любовта”, който се проведе в гр. Хасково.

Първа награда, в първа възрастова група, в раздела за есе получи Цвета Вълчанова от СУ “Желязко Терпешев” – Любимец.

В втора възрастова група на раздел “Стихотворение” първа е Габриела Караджонова от Любимец, която учи в ПГССИ “Христо Ботев” – Свиленград, а втора - Цветелина Казакова от СУ “Желязко Терпешев”. В същата възрастова група специалната награда бе отредена за Даяна Бойкова – студентка във ВТУ „Св.Св. Кирил и Методий“ , а Божидара Илиева от СУ “Желязко Терпешев” взе специалната награда на сдружение “Шанс и закрила”.

За своето активно участие в Националния конкурс отличие получи и самото училище „Ж. Терпешев“. Наградата получи Нина Крайчева – учител в гимназията.

Младите таланти се състезаваха с 80 автори от региона и страната, но добрите творби впечатлиха  журито. Учениците бяха наградени на специална церемония в Дома на учителя в гр. Хасково.

Конкурсът се провежда в рамките на двугодишен проект “Ателие за толерантни и равнопоставени отношения” реализиран от Сдружение “Шанс и закрила”, а целта му е да се провокират творческите умения на децата и младежите.