gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

IMG 0603На 7 април, в навечерието на двата големи християнски празника Лазаровден и Цветница, децата от 4 група от ДГ «Рай» 2, гостуваха в община Любимец. Облечени в народни носии и накичени с венчета от върбови клонки и цветя, малките лазарки, съпровождани от млади момци, огласиха с песни, танци и наричания за здраве и берекет кабинета на Кмета на общината.

Народното вярване е, че в къщите, в които влизат лазарки, ще бъдат честити през цялата година. Както повелява ритуалът, лазарките пяха песни за всеки член от семейството, след което дариха домакина с тъкана кърпа и му поднесоха кошница с пролетни цветя. Децата изпълниха ритуала „Шеталици“ и изиграха хорце с кърпи, наречени „кланячи“.

Учителките Антоанета Маджурова, Маргарита Асенова и музикалния ръководител Евелина Стоименова са вложили много любов и пролетно настроение при подготовката на децата за празника.

Гостите бяха посрещнати от Заместник кмета Илия Илиев. В края на празничната програма той благодари на децата за отличното представяне, пожела им да бъдат най-вече здрави, щастливи и достойни бъдещи първокласници. От името на Кмета на общината, той подари на децата от групата аудио система.

По случай предстоящите празници, децата от ДГ „РАЙ 2“,  детските градини в с. Малко градище и с. Лозен, както и децата от Детска ясла в града, получиха парче торта.

Снимки от празника