gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

IMG 0423Най-големите възпитаници  на ДГ „Рай“ 1 безспорно доказаха, че са готови за първи клас. На 5 април, пред родители, учители и гости, бъдещите първокласници изнесоха педагогическа ситуация, в която показаха наученото в детската градина по български език и литература, математика и околен свят. Учителите на групата Стефка Маркова и Цонка Драгова бяха подготвили ситуациите по интересен игрови начин и децата играейки, показваха усвоените знания. Отделните игрови моменти те разнообразиха с песни и танци, под ръководството на музикалния педагог Евелина Стаменова.

За всеки верен отговор малчуганите получаваха награда, което бе още един стимул да се надпреварват да броят в прав и обратен ред до 10, да определят числата на четни и нечетни, да определят звуковете, буквите и сричките в думите, за разказват за живата и нежива природа и др.

Специален гост на откритата ситуация бе Кметът на общината Анастас Анастасов, който е и кръстник на групата. В края на празника, той поздрави децата за доброто представяне, за наученото от тях в детската градина и изрази увереност, че и в първи клас те ще се справят отлично.

Кръстникът подари на групата аудио система, а във връзка с предстоящите Великденски празници, всички деца от градината получиха парче торта. 

 

Снимки от тържеството