gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

IMG 0166С настъпване на пролетта, в Любимец стартираха поредица от ремонтни дейности. След като продължението на ул. „Граф Игнатиев“, свързваща ул. „Бяло море“ с ул. „Църковна“ е пуснато в експлоатация, усилията на общината се насочиха към преодоляване на последствията от тежката  зима.  В момента строителни екипи работят за възстановяване на пътната настилка по няколко от основните улици. Това са: „Любен Каравелов“, „Солун“, „Шар планина“, „Цар Освободител“, „Желязко Терпешев“, „Дунав“, „Гео Милев“. Запечатаха се и няколко компрометирани участъка  по ул. „Републиканска“ и ул. „Гладстон“. Ремонтът ще продължи в рамките на три-четири седмици.IMG 0104

С усилени темпове се работи и по преместване базата на Домашен социален патронаж в сградата на Детска ясла. До момента, социалното звено заема 4 етаж на общинската болница. Използването на асансьорите за пренасяне на продукти и готова храна, общият вход за болницата и патронажа, създават неудобство както за служителите, така и за пациентите, чакащи пред кабинетите на личните лекари. Поради тези причини, ръководният екип взе решение, патронажът да се премести в неизползваемото от години крило от сградата на Детска ясла Любимец, чието изложение е на ул. „Иван Рилски“. Социалният патронаж ще бъде разположен на два етажа - на първия ще бъдат кухненския блок, складовите помещения, стаи за персонала, а на втория – административна част, архив и др.

Въпреки че ще се помещават в една сграда, проектът  предвижда двете социални заведения да имат самостоятелни входове за достъп и отделни дворни пространства.

В момента текат мащабни ремонтни дейности по оформяне на прилежащия терен, а именно: дворното пространство пред входа на сградата, изграждане на паркинг и гаражи за служебните автомобили, правят се подстъпите към входа на сградата и др. След това ще се ремонтират помещенията, за да се приведат в съответствие с всички санитарни изисквания, ще се осигури и необходимото кухненско обзавеждане и оборудване. По решение на Общински съвет, средствата ще бъдат осигурени от капиталовите разходи на общината и банков кредит.