gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 

IMG 8831В седмицата преди Рождество Христово, възпитаниците на ДГ „Рай“ 2,  със своите учители и родители подготвиха благотворителен Коледен базар, който включваше собственоръчно изработени сувенири и предмети с коледни мотиви.

Базарът бе открит на 19 декември във фоайето на градината. До този момент е събрана сумата от 800 лв., а служителите от градината ще очакват благодетели всеки работен ден до 18.00 часа, до края на седмицата преди Коледа.

 „Всички родители, учители, помощния персонал и децата приеха с голям ентусиазъм идеята и се включиха в изработването на коледните украси”, каза директорът на детското заведение Ваня Христова. Със събраните средства ще бъдат закупени сценични костюми на децата, необходими за музикално-артистичната програма в градината. Коледният базар се организира за втора поредна година, като през изминалата година той се проведе в ДГ „Рай“ 1.

Разпродажбата включва икебани, уникални украшения, свещници, коледни венци, елха, снежни човеци, коледни картички, сурвачки, изделия, изработени от естествени материали и други.

С много настроение, коледен дух и песни децата от група „Бонбончета“ откриха базара. Със своите изпълнения те успяха да внесат топлина и приятни емоции сред присъстващите.

В същия ден се проведе и коледното тържество на ДГ „Рай“ 1. Децата от 4 А група „Палавите котета“ успяха да създадат истинска коледна атмосфера и весело настроение сред гостите.

Възпитаниците на двете градини изнесоха богата празнична програма от песни, стихотворения и танци, посветени на Белобрадия старец и Рождество Христово.IMG 8987

Учителските колективи се бяха постарали да подготвят интересен и забавен сценарий  за своите малки изпълнители. В ДГ Рай 1 програмата бе наситена с коледарски песни, ритуали и наричания за здраве и берекет, а група „Бонбончета“ от Рай 2 се бяха превъплътили в малки снежинки и ангели, които тръпнеха в очакване на Дядо Коледа.

Специален гост на двете коледни тържества бе Кметът на общината Ан. Анастасов, който е и кръстник на двете групи. В тази си роля той поднесе на децата подаръци, с които да работят и се забавляват по време на престоя им в градината, а за всички групи бяха осигурени сладки изкушения.

Учителите и децата от двете групи подариха  на своя кръстник коледни сувенири с пожелание за здраве, благоденствие и успех.