gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 

Picture 065Късната есен е най-благоприятния сезон за засаждане на нови дървесни видове. От 22 ноември до началото на м. декември,         Общинска администрация Любимец ще продължи със  засаждането на млади фиданки по тротоарите на новоасфалтираните улици на града. Над 370 броя от видовете: Клен, Китайски мехурник, Къдрава върба, Червен дъб, Бяла акация, Чинар, Каталпи и др. ще бъдат засадени по улиците: „Бяло море“, „Първи май“, „Екзарх Йосиф“, „Драма“, „Кап. Петко Войвода“, „Хр. Ботев“, „Ал. Стамболийски“, градския парк, спортни площадки и с. Малко градище.

Там, където има неприхванати фиданки от засаждането през пролетта, ще се засадят нови. По изпълнените проекти за реконструкция и рехабилитация на посочените улици не бяха одобрени средства за залесяване, поради което дърветата са закупени изцяло със средства от бюджета на общината.

Паралелно със залесяването на улиците в града, се засаждат дървета в прилежащите терени на спортните площадки, както и в района на новоизградената чешма през м. август в село Малко градище. Облагородяването на терена около извора е част от поетия ангажимент от Кмета на общината. При откриването на чешмата и монтираната на нея паметна плоча, изградена в памет на загиналите осем военнослужещи от 13-ти Граничен отряд-Любимец, г-н Анастасов сподели, че ще се засадят нови храстови и дървесни видове и така пространството пред чешмата ще се превърне в приятно място за отдих и почивка на жители и гости на с. Малко градище.