gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

IMG 5796„Благодарим ви учители, че ни дадохте знания, че ни вдъхнахте увереност и самочувствие на знаещи и можещи, че ни направихте достойни хора“- с тези вълнуващи думи, четвъртокласниците от НУ „Христо Ботев“ се обърнаха към своите преподаватели на тържеството, посветено на края на учебната година.

На 31 май дворът на началното училище се превърна в пъстра и весела картина, допълнена със смеха и радостната глъч на завършващите ученици.

Празникът започна с предаване на училищното знаме от досегашната знаменна група на наследниците от трети клас и пожелания към тях - да носят символа на училището с увереност, гордост и достойнство.

Тържеството продължи с кратка празнична програма от песни, стихове и танци.

Основен момент на церемонията бе връчване на  свидетелствата за завършване на началния етап на обучението на всеки четвъртокласник. Директорът на училището Донка Козалиева пожела на учениците да продължават да се учат, да се развиват като отговорни, амбициозни и успешни хора, да не се предават пред трудностите, защото това са стъпките към развитие и усъвършенстване.  След това, директорката връчи удостоверение на всеки ученик.

Четвъртокласниците бяха облечени с тоги, с академични шапки с пискюли, които придадоха допълнително самочувствие и увереност на малките „абитуриенти“. Някои от тях бяха нетърпеливи още същия ден да отидат до гимназията и да подадат документи за следващия етап от обучението си.

Празникът завърши с почерпка за всички присъстващи деца и техните учители.

 

Снимки от празника