gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

IMG 4057След проведени срещи в Люлебургаз и Бабаески, ръководните екипи на двете турски общини дадоха съгласие за партньорство с община Любимец и през новия програмен период на Трансграничната програма България – Турция 2014-2020. Това стана ясно след официалното посещение на Заместник кмета на общината Христо Желев в градовете от другата страна на границата.  Визитата бе на 30 юни, а поводът бе отправяне на покана към турските партньори за бъдещо участие в съвместни проекти.

По време на посещението г-н Желев представи насоките за кандидатстване и приоритетните оси, по които биха могли да си партнират, а именно в сферите на туризма и на превенциите. По време на разговора г-н Халебак – Кмет на община Люлебургаз каза: „С удоволствие приемам поканата и ще бъдем партньори и през новия програмен период с община Любимец. Досега двете общини работихме коректно, а изпълнението на проектите удовлетвори всички ни“.IMG 4071

След като получи съгласие за съвместна работа, община Любимец започна подготовка на проектни предложения, които да бъдат готови при стартирането на програмата.