gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

Талантливи деца от Арт клуб „Креатив“ (Любимец) участваха в четири различни конкурса на национално ниво. Ростислав Колев (11 г.) от СОУ „Ж. Терпешев“ се класира на Първо място във втора възрастова група в IX Национален конкурс "Наследници на Дечко Узунов". Конкурсът се провежда под патронажа на Областният управител на Стара Загора, а основен организатор е НГПИД "Д. Узунов" гр. Казанлък. В надпреварата са взели участие над 900 творби от цялата страна.

Ростислав е отличен с първо място и в Първия национален конкурс "Баба и внуче заедно в традициите". Наградата е за оригиналност при изработка на мартеници и кукли мартеници, а творбата на малкия талант се е състезавала с още 200 ръчно изработени мартеници на деца от България.

Вивиян Добрева (10 г.) от НУ „Хр. Ботев“  е удостоена с трето място в Международен конкурс за детска рисунка и пластика “Пчеларството – екология и плодородие, пчелният мед – здраве и дълголетие”. След класирането рисунката на Вивиян участва в експонирана изложба, съпътстваща Международното пчеларско изложение в гр. Плевен. В конкурса участваха над 500 творби – рисунки и пластики от страната и чужбина.

Марина Деспинова (9 г.) от НУ „З. Стоянов“ получи почетна грамота за отлично представяне в Международен конкурс "Винаги зелено, винаги синьо", който се проведе в гр. Торун, Полша. Творбата на малката художничка е включена в изложба в гр. Торун с останалите най- добри творби от цял свят. В конкурса се включиха общо 26 367 творби на деца и младежи от 52 страни.