gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

     На заседание, проведено на 18.08.2015г., Общински съвет – Любимец определи с Решение №629, прието с протокол №62 пасищата, мерите и ливадите от общинския поземлен фонд (ОПФ) за общо и индивидуално ползване. Списък на определените за индивидуално ползване по реда на чл.37и от ЗСПЗЗ пасища, мери и ливади, по землища на населените места, номер на имот, площ и  категория, както и размер на средно годишно рентно плащане в лева на дка е достъпен, чрез прикачения файл. Списъците се обявяват и в кметствата на населени места.

     Пасищата, мерите и ливадите от ОПФ се отдават под наем без търг или конкурс на собственици или ползватели на животновъдни обекти с пасищни селскостопански животни, регистрирани в Интегрираната информационна система на БАБХ, съобразно броя и вида на регистрираните животни, по цена, определена в размер на посоченото средно годишно рентно плащане в лева на дка. Пасища, мери и ливади от общинския поземлен фонд се предоставят под наем на лица, които нямат данъчни задължения, както и задължения към Държавен фонд "Земеделие", държавния поземлен фонд, общинския поземлен фонд и за земи по чл. 37в, ал. 3, т. 2 от ЗСПЗЗ.

      Собствениците и ползватели на животновъдни обекти на територията на Община Любимец, които желаят през стопанската 2015/2016 година, да наемат пасища, мери и ливади от ОПФ за индивидуално ползване, следва да подадат заявление по образец, одобрен от министъра на земеделието и храните в деловодството на Общинска администрация – Любимец в срок до 18 септември 2015 година.

      На база подадените заявления, комисия назначена със заповед на кмета на общината определя необходимата площ по реда на чл.37и, ал. 4 от ЗСПЗЗ за всеки кандидат, който отговаря на изискванията на  ЗСПЗЗ и разпределя имотите за всяко землище.Комисията съставя протокол за окончателното разпределение на имотите, въз основа на който се сключват договори за наем с минимален срок - 5 стопански години.

     Списък на пасищата, мерите и ливадите за индивидуално ползване по реда на чл.37и от ЗСПЗЗ за стопанската 2015/2016 година, определени с Решение №629 от 18.08.2015г., на Общински съвет – Любимец.

     Образец на Заявление по чл.37и, ал.5 от ЗСПЗЗ, одобрено със Заповед №РД46-214/23.02.2015г.