gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

Жителите на града се събраха в центъра на града, за да отбележат Националния празник 3-ти март и 134-та годишнина от подписването на Сан Стефанския мирен договор. Мажоретния състав към НЧ „Братолюбие – 1884” в 10.30 ч. откри с тържествен марш празничната програма. След това малките самодейци от танцов състав „Сакарче” и детската вокална група към местното читалище изпълниха част от своя репертоар. Вечните български стихотворения като „Аз съм българче” от Ив. Вазов, „Обич” от Дора Габе, „Обичам те, Родино” от Ел. Багряна и др. огласиха центъра на града, рецитирани от Маргарита Анастасова и Виктория Бамбалова.

Иконом Караджонов отслужи кратка панихида в памет на загиналите за освобождението на България и припомни, че всеки трябва да помни своя род и Родина. След този ритуал се изчетоха имената на всички местни жители, отдели живота си през Освободителната, Балканската и Междусъюзническата войни.

Специален гост на мероприятието бе депутатът от 41-то Народно събрание Румен Данев, който  отправи приветствие пред насъбралите се граждани. Кметът на община Любимец инж. Анастасов също поздрави присъстващите с националния празник. В своето тържествено слово той припомни историческото значение на паметната дата 3-ти март. Той подчерта, че това е една от датите, които ни карат да се гордеем, че сме българи. Председателят на ветераните от войните Петър Сарафов също присъстваше на празника. Под звуците на националния химн бе издигнат българския трибагреник.

След това всички признателни любимчани се отправиха към паметника на незнайния войн в градския парк, където отдадоха своята почит към загиналите за освобождението на България. Под звуците на боен марш Мажоретния състав предвождаше шествието до паметника, където бяха поднесени венци и цветя от името на Общинска администрация – Любимец, Общински съвет, Ротари клуб – Любимец и граждани.

 

 

Снимки от тържеството