gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

По повод 139 годишнината от обесването на Васил Левски, на 19 февруари жителите на Любимец се събраха пред паметната плоча на Апостола в центъра на града. Възпоменателното честване бе организирано съвместно между Община Любимец и НЧ „Братолюбие”. 
Церемонията по почитането на паметта на йеродякон Игнатий се постави с отслужване на Заупокойна служба и панихида от иконом Тр. Караджонов в църквата „Свето Успение Богородично" в Любимец.
След приключването на службата всички желаещи да сведат глави и отдадат почит пред националния герой се събраха пред паметната плоча на Дякона.
Честването започна с кратък рецитал за Апостола, след това Кметът на общината инж. Ан. Анастасов в кратко слово представи какъв е поводът за събирането, кой е Левски, каво ни е дал, какво ни е завещал.
Мероприятието бе уважено от ръководния екип от общината, отец Караджонов, директори на училища и техните колективи, представители от Ротари клуб „Любимец”, ученици от местните училища, граждани. Присъстващите положиха венци и цветя в знак на преклонение пред делото на Апостола.