gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

Посланикът на Държавата Палестина, Негово Превъзходителство д-р Ахмед Ал-Мадбух посети Любимец на 14 февруари. Той бе придружаван от Първия секретар на Посолството г-н Зохаир Сайд Ел Ашуан, а визитата бе по повод предоставяне на дарения за населението от общината.

Кметът на Любимец инж. Ан. Анастасов посрещна височайшите гости пред входа на сградата на общината, а деловите разговори протекоха в кабинета на градоначалника.

Инж. Анастасов благодари на Палестинския посланик за личната визита и помощите, които донесе на местното население. Пратката включваше 300 одеяла, 50 кашона кроасани и 9 кашона със сирене. Всичко бе пакетирано и със сертификат за качество и годност. Дарението е инициирано от Негово Превъзходителство, който е и Доайен  на Съвета на арабските посланици, акредитирани в Р. България.

Д-р Ал-Мадбух от дълги години поддържа приятелски отношения с нашата община. Като посланик в България е предоставил средства за издигане на металния кръст в с. Йерусалимово. При сегашната си визита той предложи бъдещо сътрудничество и побратимяване в сферата на културните отношения между нашата община и съответстваща по размери община от Палестина.

Г-н Анастасов прие поканата  и сподели, че това е една възможност двата народа да се опознаят по между си, да се запознаят с културата и традициите си, както и да създадат приятелски отношения по между си.