gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

За втора поредна година учениците от Ученически училищен съвет (УУС) към СОУ „Ж.Терпешев”, заедно с ръководството на училището и НЧ „Братолюбие”, организират Благотворителен коледен базар. Той премина под мотото „Доброто не се създава, то се ражда”, а в него участваха ученици от СОУ „Ж. Терпешев” и деца от ресурсния център към училището. Тази година базарът се проведе на 18 декември (неделя) във фоайето на читалището. Учениците отново бяха подготвили уникални, ръчно изработени коледни украси, играчки, сурвачки, картички, сувенири, коледни венци и др., а идеята бе чрез продажбата им да съберат средства за училището. Децата бяха подготвили и кулинарни изкушения, които също се предлагаха на купувачите.

За по-голяма атрактивност организаторите бяха подготвили и малка програма в коледен дух. Специални гости на базара бяха Дядо Коледа и Снежанка, а „големи” джуджета приканваха минувачите да посетят базара.

Освен да бъдат набрани средства, този базар даде възможност на учениците да разгърнат своите възможности и умения, да покажат своя талант и най-важното да бъдат единни в общата кауза, а именно да помогнат на своето училище.

В рамките на два часа голяма част от изработените предмети бяха изкупени, а общата сума до момента възлиза на 800 лв.

Събитието бе уважено и от ръководния екип на общината - Кмета на община Любимец инж. Ан. Анастасов, Зам. кмета инж. Хр. Желев и Секретаря на общината г-н Хр. Христозов. Те също подпомогнаха каузата и си купиха по нещо от изделията.

Малки и големи си снимаха за спомен с Дядо Коледа и Снежанка, а всеки един посетител отнесе в дома си частица от коледния дух, сътворен от деца.

Под същото мото „Доброто не се създава, то се ражда” се проведе втората инициатива на учениците от УУС. В продължение на две седмици се набираха дрехи, книги, тетрадки, учебници, материали за рисуване и други пособия за деца, лишени от родителски грижи и в неравностойно положение. Тази година учениците избраха да дарят събраните неща на дома „Проф.д-р Ас. Златаров” в гр. Хасково. Участници от съвета, придружавани от своите учители и ръководители, М. Колева и Р. Тананова, посетиха дома на 21 декември. Ученическият автобус, с който пътуваха, се оказа тесен за всички неща, които бяха подготвени: 15 кашона с дрехи, много обувки, играчки, книжки и тетрадки.

Учителите и децата от дома с огромна радост посрещнаха своите дарители. Те бяха изключително доволни от всичко, което им бе дарено. По време на престоя си гостите имаха възможност да се позабавляват с децата - да пеят, танцуват и играят.

В знак на признателност към тази инициатива учителите от дома изпратиха Благодарствено писмо до организаторите. В него пише: „Много са хората с възможности, но са малко тези като Вас, които с желание ни подкрепят в подходящия момент!

Благодарим Ви за проведената кампания за събиране на средства. Тя осигури набавянето на много игри, топки, детски играчки и лакомства за нашите деца, както изключително красиви дрешки. С тях Вие им доставихте голяма радост и донесохте усмивки!

Нека вълшебството на Рождество Христово, очакването за една нова, изпълнена с предизвикателства година, Ви вдъхне сила, вяра и надежда за едно изпълнено с емоции бъдеще! Бъдеше живи и здрави!”

Удовлетворени от доброто дело, от това че са успели макар и за час да предизвикат искрени усмивки у децата, организаторите на тази кампания са убедени, че ще повторят тази инициатива.

При голям интерес премина и следващата инициатива на Ученическия училищен съвет. Съвместно с Училищното настоятелство при СОУ „Ж. Терпешев” те организираха конкурс за изработване на коледна картичка на тема „Духът на Коледа”, както и изработка на календар за Новата 2012 година. Организаторите не поставиха никакви изисквания за текста, елементите и техниката на изработване. Много активно в тази инициатива се включиха и децата от ресурсния център към гимназията. Те изработиха много атрактивна релефна картичка, която събра най-голям брой точки на оценителната комисия.

Основен спонсор на конкерса бе Училищното настоятелство, което осигури наградния фонд. С индивидуални награди бяха отличени картичките на Никол Нейкова и Яна Стоева, ученички от 6 -ти клас. За проявеното творческо въображение те получиха книги с художествена литература. Награди за активно участие получиха и Александрина Гочева, Вероника Дойчинова, Атанас Жишев.

 

Снимки от базара.